Verslag van de Jong Vogeldag van 7 september 2024

 

Zaterdag 7 september 2024 heeft het jaarlijks terugkerende evenement De Jong Vogeldag plaatsgevonden in het clubgebouw. Dit is een tentoonstelling waaraan alle leden en gastleden kunnen deelnemen en het gaat om vogels die dit jaar geboren zijn.


Het was een geslaagde tentoonstelling met een duidelijke stijging van ingezonden vogels ten opzichte van vorig jaar.

Er waren 11 leden die zich hadden ingeschreven met een totaal van 98 vogels. 2 keurmeesters zijn heel de dag bezig geweest met het keuren van de vogels. Er was 1 keurmeester voor de kleur- en postuurkanaries en 1 keurmeester voor de tropen en parkieten.


Er waren 4 prijzen te verdelen.

Een prijs voor de beste kleurkanarie, een prijs voor de beste postuurkanarie, een prijs voor de beste tropische vogel en een prijs voor de beste parkiet.

De prijs voor de beste kleurkanarie was weggelegd voor Anton Sjouw met een witte kanarie met 93 punten. De prijs voor de beste postuurkanarie was voor Leon Janssen met een Raza Espagnola met 93 punten.

 

Bij de Tropen was Arwien van der Valk de beste met een Maskeramadine met 94 punten en de prijs voor beste parkiet is gewonnen door Mario van Gastel met een Turquoisine parkiet, deze prijs werd in ontvangst genomen door zijn zoon, wellicht een nieuw jeugdlid.


Iedereen was na afloop zeer tevreden, het was een gezellige, geslaagde Jong Vogeldag.

Het bestuur wil nog graag alle vrijwilligers bedanken die ervoor gezorgd hebben dat het een geslaagde dag werd.


Jong vogeldag van zaterdag 7 september 2024