TT_2019

Beste leden,

Vogel Show bij  "DE VOGELVRIEND" geslaagd 

HELLEVOETSLUIS – Van vrijdag 15 november tot zondag 17 november werd er weer de jaarlijkse vogelshow georganiseerd door De Vogelvriend. Dit jaar gebeurde dit voor de 59ste keer.

Het was weer zo ver. De jaarlijkse onderlinge tentoonstelling. Deze show, door vele mensen bezocht, was weer een lust voor het oog. De opening werd ditmaal verricht door de heer Kees Diepstraten, distrct voorzitter van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. Hij kwam niet alleen voor de opening maar ook om Peter Sterkens te onderscheiden voor zijn 50 jarig lidmaatschap van de Nederlandse Bond. In de wedstrijdklasse waren 442 vogels ingebracht in verschillende categorieën, dit door 36 inzenders, waaronder 3 jeugdleden die vogels hadden ingezonden. De vogels werden gekeurd door 8 keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers.

De hoogste onderscheiding is het Bondskruis en viel dit jaar bij de kromsnavels. Hij werd gewonnen door Louis Perdon met een Catharine parkiet met 94 punten. Hoogste vogel van de show, een Roodkop Papegaaiamadine met 94 punten, was ingebracht door Hans Vermeulen. Hij won de Discus wisseltrofee. De Derby, de hoogst aangewezen vogel, werd ook door Hans Vermeulen gewonnen. 

Bij het klassement 5 beste vogels, de Ocean Wisseltrofee, is Arwien v.d. Valk eerste geworden met 465 punten. Winnaar bij de jeugd werd Romy Giese. Zoë van Schelt werd 2e en Demi van Schelt werd 3e Dat er bij De Vogelvriend goede kwekers lid zijn, blijkt wel uit de hoge punten die gescoord werden. Met de vele planten, de verkoopklasse was dit een show die uniek is in Nederland. Al met al weer een tentoonstelling die volledig geslaagd mag worden genoemd.  Namens het bestuur willen wij iedereen bedanken die zijn steentje heeft bijgedragen om dit evenement weer tot een goed einde te brengen. Heeft u geen tijd gehad om een kijkje te komen nemen; geen punt, op zaterdag 24 november is er weer een grote vogelbeurs van 14.00 tot 16.00 uur in het clubhuis aan het Schelpenpad 8, 3225 BZ Hellevoetsluis.  U bent altijd van harte welkom en de toegang is gratis.

Heeft u specifieke vragen over vogels dan kunt u deze stellen op onze website: 

www.de-vogelvriend-hellevoetsluis.com