TT_2018

Geachte leden, gastleden en geïnteresseerden,

Onderstaand stukje is uit de krant "Groot Hellevoet" overgenomen.

Hellevoetsluis - Vogelliefhebbersvereniging De Vogelvriend hield in week 46 voor de 58e keer haar onderlinge tentoonstelling. 

Voor de echte vogelliefhebber is dit het hoogtepunt van het jaar en er zijn maanden van voorbereiding voorafgegaan aan de tentoonstelling. Het bestuur en de leden willen natuurlijk dat alles er tip-top bij staat.

In het clubgebouw aan het Schelpenpad is het dan ook een drukte van belang als Paul Voorbij, tentoonstellingscoordinator, de tentoonstelling opent.

Paul Voorbij heet iedereen welkom en reikt de prijzen uit aan de diverse kampioenen binnen de vereniging. Paul complimenteert niet alleen R. de Jong "Rick, je hebt een topprestatie geleverd door bij de kanaries brons, zilver en goud te pakken", maar ook de enige deelnemer met de maximale score van 95 punten, A. van der Valk met zijn kleine barmsijs. Hij mag de Discus Hellevoetsluis wisseltrofee een jaar lang in de vensterbank zetten.

De zeven keurmeesters hebben het maar druk gehad met het keuren van in totaal 441 vogels van maar liefst 36 inzenders. Daaronder waren bijzonder fraaie exemplaren, kampioenen in hun klasse!

Jonge leden
De Vogelvriend heeft ongeveer 120 leden, de oudste daarvan is de 80 jaar ruim gepasseerd. Maar er zijn ook jongeren lid van de vereniging, de jongste is nu 11 jaar. Lars de Zoete hoort ook bij de jeugd en hij wint goud met zijn zebravink Isabel bruin P. Jong geleerd is oud gedaan, gaat hier dus ook op!

Fransman
Dat de leden van De Vogelvriend bekend zijn om hun prestaties blijkt wel uit het feit dat dit weekend iemand speciaal uit Frankrijk is gekomen om een van de vogels te kopen. De leden van de vereniging zijn benieuwd of zij ook hoge ogen kunnen gooien op het WK, de Mondial. Het WK wordt dit jaar georganiseerd door de Nederlandse Bond voor Vogelliefhebbers, de grootste vogelbond ter wereld met ruim 25.000 leden. Het WK wordt in Zwolle gehouden. Op zaterdag 12 januari 2019 worden de prijzen daar bekend gemaakt.

Bron: Groot Hellevoet

 

Het bestuur wil namens de TT commissie, alle vrijwillers die die deze tentoonstelling weer mogelijk hebben gemaakt, van harte bedanken voor hun tomeloze inzet tijdens deze tentoonstelling.

 

Klik op onderstaande link voor de uitslagen van de 58ste tentoonstelling.

Cataolgus TT 2018

***

Klik op inderstaande link voor de gegevens van de TT 2017;

Catalogus TT_2017

 ***

Namens,

TT commissie en het bestuur