JONGVOGELDAG 2019

Jongvogeldag zaterdag 7 september.

Het is straks weer zover,  het tentoonstelling seizoen staat weer voor de deur. Sommige van onze kweken ook voor het wedstrijdelement en om andere te laten zien wat er allemaal gekweekt wordt. De jongvogeldag bij de speciaal clubs worden binnenkort gehouden of zijn al gehouden en in september is het dan de beurt voor onze vereniging.  Natuurlijk hopen we op een goede opkomst met veel  jonge vogels.

De vogels die gevraagd worden moeten van dit kweekjaar zijn, alleen voor grote parkieten maken we een uitzondering, deze mogen ook van het voorlaatste broedjaar zijn.

Wat gebeurt er allemaal nu op zo’n dag?  U kunt uw ingezonden vogels allemaal tegelijk op tafel zetten bij de keurmeester van uw groep (kanaries, tropen of kromsnavels). U bespreekt samen met de keurmeester de kwaliteit van uw vogel, aantekeningen maakt de keurmeester op een keurbriefje. Ook collegae kwekers zullen graag met u mee discussiëren over de kwaliteit van uw vogels. De meest belovende vogel krijgt een beker met inscriptie. Een aangekochte vogel kunt u ook laten “keuren” maar dan wel een enkeling niet hele kweekbestanden natuurlijk. Bent u nieuwsgierig geworden dan zien we u graag op 7 september in ons clubgebouw. De deur gaat open om 08.30 uur en het keuren vangt aan om 09.30 uur of zoveel eerder de keurmeesters er zin in hebben.

Inschrijfformulier Jongvogeldag 2019